Mos en groene aanslag verwijderen van terras en tegels

mos-en-groene-aanslag-verwijderen

Groene aanslag en mos op tegels, muren of terrassen is iets waar wij veel klachten over krijgen. Mensen ergeren zich aan het onverzorgde uiterlijk, en het is vaak nog spekglad ook! Gelukkig weten wij wel raad met dit probleem. In dit artikel leest u namelijk alles over het verwijderen van groene aanslag en mos. Zo kunt u straks weer genieten van een schone oprit, veranda, terras en tuin.

Mos en groene aanslag verwijderen met chloor

Chloor of chloorwater word heel veel gebruikt om groene aanslag en mos te verwijderen. Wij zijn er echter op tegen, dit omdat chloor een zeer schadelijke stof is. Het milieu lijdt dus onder iedereen die het gebruikt om van groene aanslag en mos af te komen. Gelukkig voor de natuur is het nergens voor nodig om chloor te gebruiken. Wij hebben namelijk een aantal methodes die helemaal niet schadelijk zijn.

Hogedrukreiniger voor schone tegels en terras

Een hogedrukreiniger is de makkelijkste en snelste manier om uw terras, tegels en klinkers helemaal vrij te maken van alle mos en aanslag. Door de krachtige waterstraal die uit de hogedrukspuit komt heeft de groene aanslag geen schijn van kans. Er zijn voor sommige hogedrukreinigers zelfs speciale vuilfrezen. Een vuilfrees optimaliseert de manier waarop het water uit uw drukspuit komt zodat het nog beter werkt tegen vuil, groene aanslag en mos. Pas echter wel op als uw in de tuin aan de slag gaat met een hogedrukreiniger. Er zijn materialen die door de extreme kracht van een hogedrukreiniger poreus worden. Hierdoor zal de aanslag sneller terug komen. Dit komt omdat de beschermende dichte laag van het materiaal kapot gaat. Probeer daarom eerst een stukje uit voordat u de hele tuin schoon spuit.

Stoeptegels en klinkers schoonmaken met azijn

Azijn of schoonmaakazijn is een ouderwets wondermiddel. Het bestrijd onkruid, mos en groene aanslag. Om met schoonmaakazijn uw stoeptegels schoon te maken hoeft u alleen maar in een plantenspuit de azijn te mengen met water en uw tegels onder te sproeien. Vervolgens zullen alle algen die de groene aanslag vormen en het mos sterven. Als u veel tevens onkruid tussen uw tegels heeft slaat u twee vliegen in een klap!

Strooizout of keukenzout tegen groene aanslag

Zout is een heel effectief middel om af te komen van mos en groene aanslag. Door het over uw tegels en paden heen te strooien zal de groene aanslag snel verdwijnen. Voor het bestrijden en verwijderen van mos en groene aanslag kunt u kiezen voor strooizout of gewoon keukenzout. Om het verspreiden makkelijker te maken is het ook mogelijk om het zout op te lossen in lauw water. Dit zoute water kunt u vervolgens met een gieter of drukspuit verspreiden over uw tegels of terras. Omdat zout aardig kan bijten is het mogelijk dat gecoate tegels vervagen. De coating kan namelijk worden aangetast. Ook hier geld weer, probeer eerst een klein stukje uit. Met zou kan je het beste een aantal dagen wachten nadat u een stukje geprobeerd heeft.

Zorg voor meer licht bij groene aanslag

Groene aanslag zal op donkere plekken zeer snel te voorschijn komen. Om dit te voorkomen kunt u proberen om te zorgen voor meer zonlicht. Mogelijke oorzaken van weinig licht zijn bomen en grote struiken die een tijd niet zijn gesnoeid. Wij zit vaak dat tuinen met veel groene aanslag heel erg verbeteren als er meer licht op komt te staan.